Soorten vloerverwarming

Frezen

Bij vloerverwarming frezen worden sleuven in een bestaande dekvloer aangebracht met behulp van een freesmachine. Deze sleuven worden later voorzien van de vloerverwarmingsbuizen. Veel mensen kiezen voor deze methode, omdat het mogelijk is om vloerverwarming toe te passen in bestaande bouw waar al een dekvloer aanwezig is.

Het frezen van vloerverwarming biedt verschillende voordelen. Allereerst maakt deze aanpak het mogelijk om leidingen in de vloer weg te werken, zelfs in al bestaande bouw. Bovendien zorgt de hogere ligging van de buizen ervoor dat je de warmte sneller voelt in vergelijking met installatie op noppenplaten, tackerplaten of krimpnetten.

Droogbouw systeem

Bij droogbouw vloerverwarming worden de verwarmingsbuizen op een constructie van panelen of platen gelegd, zonder dat er sprake is van cementdekvloeren. Deze moderne aanpak biedt tal van voordelen, waardoor het een populaire keuze is bij veel mensen.

Het grote voordeel van droogbouw vloerverwarming is dat het uitermate geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van traditionele dekvloeren is het licht van gewicht en gemakkelijk te installeren.

Natbouw systeem

Bij natbouw vloerverwarming worden de buizen bevestigd aan een wapeningsnet of beugels, hier wordt een dekvloer van cement of anhydriet over gegoten. Deze dekvloer bedekt de buizen en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de hele vloer.

Het grootste voordeel van dit systeem, is de warmteoverdracht en gelijkmatige warmteverdeling. De thermische massa van de dekvloer helpt om de warmte vast te houden en geleidelijk af te geven, waardoor het systeem minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te houden.

Wandverwarming

Bij wandverwarming, worden er matten op de muur geplaatst, waar de buizen aan bevestigd worden. Dit kan afgewerkt worden met stucwerk, of gipsplaten. Wandverwarming is snel te plaatsen, en heeft een supersnelle reactietijd.

Wandverwarming is ideaal wanneer vloerverwarming geen optie is, zoals wanneer de vloer intact moet blijven. Radiatoren zijn niet meer nodig, want de wandverwarming geeft een prettige stralingswarmte af welke snel reageert, en schimmelvorming tegengaat.

Plafondverwarming

Bij plafondverwarming, worden er net als bij wandverwarming, matten geplaatst waar de buizen aan bevestigd worden, echter gaan deze op het plafond. De werking en afwerking is hetzelfde, dit kan met stucwerk of gipsplaten worden gedaan.

Een goede optie bij een nieuwbouw, of renovatiewoning. De warmte wordt niet geblokkeerd door meubilair, en er wordt overal een gelijkmatige stralingswarmte afgegeven.

Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over de beste opties voor uw woning. Neem contact met ons op voor meer informatie. Vraag uw offerte aan via onze website, of stel uw vragen aan ons. Wij proberen zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

Kan ik u verder helpen?
Contact opnemen Offerte aanvragen

Deel deze pagina:

Daarom kies je Daan
  • Jarenlange ervaring
  • Uitstekende service
  • Gekwalificeerde vakmensen
  • Branchegerichte certificaten
  • Pasklare oplossingen.
Wij werken samen met:
Robot vloerverwarming
Therminon
Henco
Viega
Ontwikkeld door: NRG Internetdiensten